Bouvierkennel Black Mystic Legend verwelkomt u graag

header7 1

Welkom op de site van de Bouvierkennel Black Mystic Legend !!

Wij zijn Nadine en Johan Schoonackers. Al van in onze jeugd hebben we honden gehad, en nu, zoveel jaren later is de “hondenpassie” alleen maar toegenomen.Onze honden zijn onze trouwe kameraden die samen met onze kinderen en kleinkinderen echt deel uitmaken van ons gezin. Ze leven dan ook in – en met ons in huis.

We kozen voor de Bouvier des Flandres (Vlaamse Koehond) voor zijn unieke karaktereigenschappen. Een trouwe waker die er staat voor zijn gezin als het nodig is, maar die  een vriendelijke knuffelbeer kan zijn, ook voor kinderen. Hij is moedig, waaks, kan zelfstandig werken, heeft een uitstekende neus, is intelligent,  rustig in huis...waardoor hij op verschillende domeinen inzetbaar is als : waakhond, speurhond, reddingshond, veedrijver, maar zeker als gezelschapshond is hij uitermate geschikt alsook voor de "hondensport".

In 1999 kwam Hera (Yndra vd Kuanyhoeve) bij ons wonen. Een mooie lieve teef die veel prijzen heeft gewonnen.

Na haar “date” met Ch. Andor Yolline van Rovika heeft ze in 2005 tien prachtige pups gekregen. Daaruit hebben we Ethos gehouden die het samen met zijn zus Ebony fantastisch deden  op show. Allebei uitmuntende honden die verschillende titels behaalden  maar die ook een fijn bouvierkarakter hadden.

Onze kampioen Ethos heeft ook mooie pups voortgebracht waaronder o.a. Hero Von Gewdraa Oel meervoudig kampioen, wereldkampioen en IPO III !!!

Tara (Vera –Xsera) is een teefje uit de kennel van de Vanenblikhoeve uit Nederland. Ze is een uitmuntende teef met uitstekende showresultaten die ons  8 prachtige pups geschonken heeft van Ethos in 2010. Daaruit hebben we ons teefje Juno gehouden. Ook zij kreeg de kwalificaties "uitmuntend" op show !

In januari 2013 kreeg ze 10 prachtige pups van kampioen/ipo3  Estah Von Gewdraa Oel. Uit dit nest hebben we onze Morvan gehouden ! 

Al heel vroeg was te zien dat ze ging uitgroeien tot een prachtige teef ! Ze werd op heel jonge leeftijd kampioen en behaalde de titel van Belgisch en Luxemburgs kampioen, Internationaal kampioen, Lux. jeugdkampioen, Belgian Winner en BeNeLux winster !!

In mei 2016 is ze na een date met multi kampioen Oscar-Lotte vd Dambaernhoeve moeder geworden van 7 prachtige pups.

Uit dit nest hebben we onze jongste boef  Pearl gehouden !!

Fokken is voor ons geen "vermeerderen" dus  plannen we slechts af en toe een nestje. Niet de kwantiteit maar de kwaliteit telt is ons motto. We trachten Bouviers te fokken die een meerwaarde kunnen betekenen voor het ras.

Verschillenbde pups uit onze kennel hebben reeds kampioenstitels behaald en ook op het werkveld doen ze het goed ! Bewijs dat schoonheid en werken wel degelijk kunnen samen gaan...

We gebruiken uitsluitend kynologisch "uitmuntende " honden omdat die het best de rasstandaard benaderen. De dieren zijn uiteraard gezond en  worden getest op heup en elleboogdysplasie, DNA,  en moeten een stabiel en sociaal bouvierkarakter hebben. Onze bouvierkennel is dan ook een echte "liefhebberskennel "!

Onze Bouvierpups worden in huis geboren en verblijven daar ook met hun moeder en de andere honden. Zo kunnen ze kennis maken met andere mensen, kinderen, honden, vreemde geluiden, de tuin en nog onbekende  omgevingen. Zo trachten we ze zo optimaal mogelijk te socialiseren wat in deze jonge inprentingsfase heel belangrijk is om uit te groeien tot sociale zelfzekere Bouviers.

De vele positieve reacties die we reeds mochten ontvangen van in de eerste plaats de baasjes doen ons veel plezier en zijn de beste stimulans voor ons om op deze manier verder te werken.

Alle laatste nieuwsjes betreffende onze kennel kan je terugvinden op het item "NIEUWS" 

tip : ga daar regelmatig eens gaan zien  :-)

De pups zijn geboren op 30 mei 2016

Voor meer info en foto's neem een kijkje op "nest 2016"

 

We wensen u een aangename kennismaking met onze Boeven op deze site.

Deze onvoorwaardelijk trouwe honden ontgoochelen nooit !

Liefhebbers en geinteresseerden mogen steeds contact opnemen, uw vragen beantwoorden we graag.

Jammer genoeg hebben we (voorlopig?) ons gastenboek moeten sluiten wegens ernstige overlast van spam..

Indien u ons een bericht wil sturen via het contactformulier gelieve de spamcontrole volledig uit te voeren anders bereikt uw bericht ons niet !

Wij beantwoorden ieder bericht dus indien u geen antwoord op uw mail ontvangt gelieve het gewone e-mail adres te gebruiken of ons te bellen...

Je kan ons  ook volgen op Facebook : www.facebook.com/www.blackmysticlegend.be like1               


 

Het is bijzonder belangrijk dat er IEMAND IS,

Al is het maar een HOND,

Die jou verkiest boven de rest van de wereld ....

        Jules Roy

                                                                                                A home without a dog is only a house !!!

 

Nadine en Johan